Casestory Allinq projectmanagement tool voor Maximaal inzicht

ALLINQ projecttool: VAN REACTIEF NAAR ACTIEF 

 

De ACCNT tool zorgt er voor dat elke medewerker op altijd weet wat hem of haar te doen staat.”

Het  FTTB/FTTS onderdeel van Fiber bij Allinq is verantwoordelijk voor het aanleggen van data aansluitingen naar bedrijven en mobiele sites. Gemiddeld sluit zij 30 sites aan per week. Hierbij is geen enkele klus hetzelfde. Voordat de medewerkers de schep in de grond zetten is het een verassing wat zij tegenkomen en moet er aan een legio van eisen en verplichtingen voldaan zijn. Productie met de uitdagingen van het ondergronds werken dus!

Nils Groen (manager Fiber)aan het woord: X-ray ogen om mee onder de grond te kijken hebben we (nog) niet, maar we realiseerden ons wel dat er manieren bestaan om beter in controle te komen voor alles wat we wel tijdig vooraf en achteraf moeten regelen.

Van het besturen van de productie middels Excel en email moesten we echt af. Dit voelde als met 200 km over de A1 rijden met geblindeerde ramen.

Nils Groen

Manager Fiber, Allinq

In onze zoektocht naar een geschikte kwamen we al snel bij ACCNT uit. Niet alleen beloofde ze een snelle, modulair opgebouwde, nerd-proof oplossing, maar boden als een van de weinigen naast een duidelijk dashboard en workflows ook een visuele weergave van de planning. Als extra bonus: Renzo en Richard zijn niet onbekend met de telecom wereld.

De uitdaging: binnen 6 weken moest de eerste versie van het product er staan.

Geholpen door hun overzichtelijke stappenplan, konden we veel van het voorwerk al zelf doen. Hierdoor hoefden we geen onnodige en kostbare tijd besteden aan het bepalen van de kaders, maar konden we die al aanleveren. Al snel hadden we de eerste resultaten welke we functioneel konden testen en het design nog konden aanpassen om zo goed mogelijk aan te sluiten op de werkelijkheid.

Hierin kwam de kracht van applicaties bouwen met no-code naar voren. Moest die activiteit toch eerder? Dat kan! Was een extra signalering op een bijna verstreken doorlooptijd nodig. Zit er al in! Maatwerk, maar dan sneller en met minder gedoe. 

En wat onmogelijk leek, gebeurde toch: Binnen 6 weken stond de eerste versie!

Inmiddels werken we ruim een maand met de ACCNT tool. Het is zeker wennen als je gewend bent aan Excel planning en reageren op mails. Dit ligt zeker niet aan de applicatie. Deze is overzichtelijk en eenvoudig, maar gewoon anders. En verandering kost tijd. Gelukkig kunnen we altijd vertrouwen op ACCNT die snel helpt als het nodig is of meedenkt hoe deze verandering te bespoedigen.

We wisten dat het even zou duren voordat de voordelen zichtbaar gingen worden, maar zelfs nu al zien we dat acties eerder worden opgepakt. Voor iedereen is duidelijker weten wat ze verwacht wordt. Collega’s maken er een sport van de  signaleringsbakjes (afbeelding hierboven) leeg te maken en spreken elkaar erop aan of of bieden hulp  als een ander bakje oploopt. Wij zijn in controle en kunnen ons focussen op datgene waar echt onze kennis voor nodig is!

Ook op zoek naar tooling die echt aansluit op uw proces? Bel direct met Renzo Lunenberg 06-20376166.

 

ZET DE EERSTE STAP ZELF 
WE HELPEN U GRAAG

Vul onderstaand formulier in en ontvang onze white paper met de 5 stappen ter voorbereiding om uw toekomstige software op uw unieke proces aan te laten sluiten.  Drie keer per maand geven we ook een gratis  quickscan weg  t.w.v. max 500 Euro.