Een MVP is de beste manier voor echte feedback

Wat is een MVP?
(Minimal viable product)

 

In de sport is de MVP de Most Valuable Player, maar in de ICT staat MVP voor minimum viable product. Het doel van een MVP is belangrijker dan de technische omschrijving: de MVP is een startpunt om naar een bouw-evalueer-leer cyclus te gaan. Echt een win-win, er zit genoeg waarde in om de gebruiker aan te laten haken en daarmee ontstaat echt gebruik en waardevolle feedback voor doorontwikkeling.

Het idee van de MVP is om in korte tijd een product op de markt te brengen dat aan de minimumeisen voldoet. Door het ontwerp daarna stap voor stap te blijven verbeteren met nieuwe versies bereiken we het “ideale” product…als zoiets al bestaat. Dit staat haaks op traditionele  ontwikkeling waarbij bedrijven alle functionaliteiten aan het product toevoegen tijdens de ontwikkeling ervan en pas ,als alles is afgerond en getest ,het product in gebruik nemen of op de markt zetten.

De afbeelding hieronder illustreert het perfect: 

Met een MVP start u eerder met het gebruik en ervaart u al tijdens de (door)ontwikkeling rendement. Doordat de feedback op de MVP van gebruiker zichtbaar is in volgende versies ontstaat eigenaarschap van de oplossing. Voor start-ups is de MVP essentieel om de markt te testen en inkomsten te genereren voor groei.

Denkt u nog steeds dat het beter is te wachten op het ‘perfecte’ product, of zullen we maar gewoon ‘beginnen bij de basis’?

ZET DE EERSTE STAP ZELF 
WE HELPEN U GRAAG

Vul onderstaand formulier in en ontvang onze white paper met de 5 stappen ter voorbereiding om uw toekomstige software op uw unieke proces aan te laten sluiten.  Drie keer per maand geven we ook een gratis  quickscan weg  t.w.v. max 500 Euro.