HANDIG

KOPPELINGen voor beginners 2

 

Als techneuten over API’s beginnen bedoelen ze niet de primaten. API is de afkorting voor Application Programming Interface. Een API is niets meer of minder dan een afsprakenset waarmee verschillende computerprogramma’s met elkaar communiceren. Een API dus geen koppeling op zichzelf, maar een beschrijving en uitwisselmethode van de berichten die een koppeling kan gebruiken. Als een computerprogramma een API heeft, kan andere software deze gebruiken om informatie en instructies met dit programma uit te wisselen.

Webservices

Als twee systemen via het internet met elkaar moeten communiceren, gebeurt dit meestal via een webservice. Webservices zijn koppelingen op basis van API’s. Webservices ontvangen niet alleen gegevens, maar zijn ook slim. De webservice kan gegevens valideren en wegschrijven. Veel webservices werken op basis van een WSDL bestand. WSDL (Web Service Description Language) is een XML-taal waarin de interface van een webservice staat beschreven. De in- en output van deze functies gebeurt in het XML-formaat en volgens vaste afspraken. De WSDL bevat bijvoorbeeld de mogelijke opties van een keuzelijst, een volgorde van velden of een nadere beschrijving van een error code.

En verder

Best ingewikkeld nog, om eenvoudige zaken ook eenvoudig uit te leggen. We hopen toch dat we u een klein beetje wegwijs hebben gemaakt in de wondere wereld van koppelingen. Zelf op zoek naar een koppeling? Schroom niet contact met ons op te nemen op onderstaand formulier.

ZET DE EERSTE STAP ZELF 
WE HELPEN U GRAAG

Vul onderstaand formulier in en ontvang onze white paper met de 5 stappen ter voorbereiding om uw toekomstige software op uw unieke proces aan te laten sluiten.  Drie keer per maand geven we ook een gratis  quickscan weg  t.w.v. max 500 Euro.